tumblr_mvy07ic1gp1rc9ulio1_500Het is een discussiepunt waar wellicht nog lang over gediscussieerd zal worden. Het gaat over digitaal lezen. Wat leest beter, de iPad of een e-reader? Natuurlijk blijven er altijd (veel) mensen voorstander van het inmiddels ‘retro’ geworden boek van papier en inkt – onder andere ook de zakelijke lezers – maar als je dan toch overstag bent gegaan of al vanaf het prille begin fan bent geweest van digitaal lezen, dan sta je voor een kwestie. Koop je een e-reader of ga je voor de iPad?

E-reader of iPad: een hevige strijd

Menig lezer wil zowel de iPad als de e-reader eens geprobeerd hebben. En dat levert een hoop discussie, stukjes en blogs op. Zo menen velen dat de e-reader een groot voordeel met zich meebrengt, namelijk dat van het niet felle licht (een e-reader straalt geen licht naar buiten toe, in tegenstelling tot de iPad). Je zou dan ook denken dat de e-reader, doordat deze bewust is ontworpen op het digitaal lezen, de voorkeur heeft van de liefhebber van boeken. Maar dat blijkt toch niet altijd het geval. Een iPad heeft bijvoorbeeld meer opties, waardoor de lezer niet alleen kan genieten van boeken, maar nog meer. Applicaties en social media blijven toch interessant, ook voor de lezer. Daarom wordt veelal een iPad aangeschaft zodat deze voordelen allemaal kunnen worden genoten.

En toch… de e-reader

Maar, uiteindelijk, is het de e-reader die het veelal wint van iPad. Als het gaat om lezen dan. Ergens is dat ook wel logisch. De e-reader blijft gemaakt op het digitaal lezen, zorgt voor een ideale lettergrootte en prikt niet in de ogen. Een e-reader is uitstekend voor mensen die enkel overal en mobiel willen kunnen lezen. Maar ja, welke e-reader dan het beste bij je past? Gelukkig kun je ook dáár weer hulp bij krijgen. Geen reden om er geen aan te schaffen dus.

Tags: , ,